HIKOYALARDA TARIXIY SHAXSLAR – TARIX BEZAGI - Amirqulova, Z.M. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Ushbu maqolada mustaqillik davri o‘zbek adabiyotida yaratilgan tarixiy hikoyalarda ifodalangan tarixiy shaxslar, jumladan, taniqli hikoyanavis Rahimjon Otayevning “Tavba” hikoyasida ifodalangan Mahmud G‘aznaviy, Firdavsiy, Beruniy kabi tarixiy shaxslar obrazlari badiiy talqin etilgan.