1937-1938 -JÍLLARDA QUWDALAWǴA USHÍRAǴAN QARAQALPAQ ZÍYALÍLARÍ HAQQÍNDA - Saǵındikov, B. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada 1938-yil 13-oktabrda qatag‘on qurbonlari bo‘lgan qoraqalpoq ziyolilari vakillari nomlarini abadiylashtirish maqsadida materiallar to‘plash va muzey tashkil qilish masalasi o‘rganilgan.