XALÍQ PEDAGOGIKASÍNDA BALALALARDÍ TÁRBIYALAWDA DENE TÁRBIYASÍNÍŃ ÁHMIYETI - Zarımbetova, G. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada qoraqalpoq xalqining tarixiy tarbiya uslublari haqida aytilgan. Xalq pedagogikasida bolalarga jismoniy tarbiya berishning o’ziga xos turlari tahlil qilingan.Tarbiya turlarining bir-biriga boǵliqligi aks etgan.