ФЕРУЗНИНГ ҲАМД ВА НАЪТЛАРИ - Махаммадиева, Ю. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада миллий уйғониш даври ўзбек адабиёти намояндаси Муҳаммад Раҳимхон Ферузнинг ҳамд ва наътлари тадқиқ қилинган. Шоир маснавийлари таҳлили асосида унинг ижодида диний-маърифий мавзунинг бадиий талқини масаласи ўрганилган. Бадиий санъатларни қўллаш маҳорати, ижодкорнинг поэтик маҳорати сирлари ёритилган.