INGLIZCHA-O‘ZBEKCHA LUG‘AT HAQIDA - Ruzimov, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Mazkur maqolada lug‘at sistemasining tizimli tadqiq usuli, komponent tahlil qilish, qiyoslash, tavsiflash, tasniflash usullaridan foydalanilib Sh.Butayev, A.Irisqulovlarning inglizcha-o‘zbekcha lug‘atlari tuzilishi tamoyillari tanqidiy tahlil qilindi, yutuq va kamchiliklari misollar bilan ko‘rsatilgan holda uni takomillashtirishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi. Ishlab chiqilgan taklif va mulohazalar tilni yaxlit tizim sifatida o‘rganishda ilmiy, lug‘at tuzishda amaliy ahamiyatga ega.