UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA KIMYOVIY TILNING AHAMIYATI VA VAZIFALAR USTUVORLIGI SIFATIDA - Kosnazarov, S.T.; Kaipbergenov, A.T. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Kimyoviy til, asosan, belgilar yoki obyektlar yoki hodisalar haqida ma’lumot olish yoki uzatish uchun ishlatiladigan narsa yoki hodisaning o’rnini bosuvchi belgilar bilan ifodalanadi. Til fanga, birinchi navbatda, terminologiya sifatida kiradi. Terminal va muddatli bo’lmagan so’zlar mavjud. Termin - bu fan, texnologiya va san’atda ishlatiladigan ma’lum bir tushunchani aniq ko’rsatadigan so’z yoki so’zlar birikmasi.