«АЛПОМИШ» ДОСТОНИ ЎЗБЕК - ҚОРАҚАЛПОҚ ВЕРСИЯЛАРИДА БОШ ҚАҲРАМОН ШАЖАРАСИ ВА «ҚЎНҒИРОТ» ЭТНОНИМИ ТАЛҚИНИ - Алламбергенова, Н.Г. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мақолада ўзбек ва қорақалпоқ халқлари оғзаки ижодининг ёрқин намуналари саналган “Алпомиш” достони вариантларида бош қаҳрамон мансуб бўлган “қўнғирот” этноними таҳлили келтирилади.