ANTROPONIMIKA – NOMSHUNOSLIKNING SHAXS ISMLARINI O’RGANUVCHI BO’LIMI - Ibrohimova, D. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi ismlar etimologiyasining lisoniy olam manzarasida lisoniy va milliy voqelanishining o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganishga urindik. Bunday tadqiqot nazariy va amaliy jihatdan ham muhimdir. Tilshunoslikning etimologiya yo‘nalishi nuqtai nazaridan turli shaxs nomlariga oid birliklarning lisoniy voqelanishini o‘rganishga bag‘ishlangan tadqiqotlar izlanishimiz natijalarini yanada boyitishga xizmat qiladi.