МОТАМ МАРОСИМИ БИЛАН БОҒЛИҚ ЭТНОГРАФИК АТАМАЛАРНИНГ ЛУҒАВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Хонхўжаева, А. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мазкур мақолада Самарқанд тожиклари шевасида маросим атамалари, хусусан, мотам маросими ва азадорлик билан боғлиқ этнографик атамаларнинг луғавий хусусиятлари, унга амал қилиш, айрим атамаларнинг этимологик хусусиятлари, уларнинг семантик маънолари яхлитлиги қиёсий тарзда тадқиқ этилган.