ҚОРАҚАЛПОҚ СИНФЛАРИДА ЎҚУВЧИЛАР НУТҚИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ОМИЛЛАРИ - Ешимбетов, О. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мазкур мақолада қорақалпоқ синфларида 2-6-синф ўқувчиларининг боғланишли нутқини ривожлантиришнинг назарий ва амалий масалалари келтирилган. Унда бола тасаввурини бойитишга қаратилган дидактик ўйинлар, шеърий матнлар, экскурс мулоқотлар хусусида сўз юритилади.