ИЛМИЙ УСЛУБ УСЛУБИЙ БЕЛГИЛАРИНИНГ СЎЗ БИРИКМАСИ САТҲИДА ИФОДАЛАНИШИ (атрибутив бирикмалар мисолида) - Хўжаниёзов, Э. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мақолада атрибутив бирикмалар услуб ҳосил қилувчи тил воситалари сифатида олиб қаралган. Бу бирикмаларнинг илмий услубда қўлланилиши, семантик ўзига ҳослиги кўрсатиб берилган. Улар тузилишининг илмий услубга хос томонлари очиб берилган. Атрибутив бирикмалар услубларни услублараро фарқловчи, шакллантирувчи восита сифатида олиб қаралган, уларни ўрганиш услубшунослик учун катта аҳамиятга эгалиги асосланган.