ШЕЪРИЯТДА ТАСВИР ВА ТАСАВВУР УЙҒУНЛИГИ - Матякупов, С. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Мақолада ўзбек шеъриятида инсон маънавий оламининг бадиий ифодаси масаласи тадқиқ этилади. Ижодкор бадиий маҳорати хусусида атрофлича мулоҳазалар билдирилади. Мавзу А.Орипов, Ж.Камал шеърлари мисолида ўрганилиб, назарий ва бадиий тақлил натижалари умумлаштирилган.