QARAQALPAQ XALÍQ DÁSTANÍ «SHÁRYAR»: JIYNALÍWÍ, BASÍP SHÍǴARÍLÍWÍ HÁM IZERTLENIWINIŃ AYÍRÍM MÁSELELERI - Keńesbaeva, Sh.K. (FAN va JAMIYAT, 2019)
Maqolada boshqa xalqlarda bo’lmagan qoraqalpoq xalqining milliy dostoni «Shariyar» dostonining urganilish darajasi haqida fikr bildirilgan. Doktarant qoraqalpoq fol’klorida ushbu masala bo’yicha aytilgan fikrlarni kiyoslagan holda dostonning janriy xususiyatlari bo’yicha ijtimoiy-maishiy doston emasligini dalillab, uni mifik-ertak shaklidagi asar, degan xulosaga kelgan.