MURATBAY NÍZANOVTIŃ “EKI QANXOR” POVESTINDE QOLLANÍLǴAN FRAZEOLOGIZMLERDEGI ADAM MÚSHELERI ATAMALARÍNÍŃ ETIMOLOGIYASÍ - Sársenbaev, Q. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Bu maqolada qoraqalpoq tilidagi inson tana a’zolari nomlarining etimologik manosidan kelip chigib izoh berilgan, qolaversa maqoladagi inson tana a’zolarining nomlari oddiy gaplardan emas, balki povestdagi frazeologizmlardan olingan. Maqolada har bir misol qoraqalpoq xalq yozuvchisi M.Nizanovning «Ikki qanxor» detektiv povestidan olingan.