ЎСМИРЛАР ОРАСИДА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ ПЕДАГОГИК МУАММО СИФАТИДА - Алламбергенов, Е.К. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Мақолада ҳуқуқий таълим ва тарбияда давлат сиёсати даражасига кўтарилган энг аҳамиятли масалалардан бири – ёш ўсмирларда ҳуқуқбузарликнинг олдини олиш, низомга ҳурмат ва унга бўйсиниш кўникмаларини шакллантириш орқали қонун устуворлигини таъминлаш масаласига эътибор қаратилган. Муаллиф мақолада ёш ўсмирларда ҳуқуқбузарликнинг олдини олиш масаласи – фақат ҳуқуқни муҳафаза қилиш маҳккамаларига тегишли юридик муаммо эмас, балки таълим-тарбия соҳаси ходимлари олдида ечимини кутаётган педагогик муаммо эканлигини ишончли далиллай олган. Ҳуқуқбузарликнинг олдини олиш механизмлари ва уни турмушга тақдим этиш масалалари бўйича ўз фикр-мулоҳазаларини билдирган.