ЛЕКСИК НОМИНАНТЛАРНИНГ КОГНИТИВ-ДИСКУРСИВ ХУСУСИЯТЛАРИ ҲАҚИДА - Рахимов, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2018)
Ушбу мақолада лексик номинантларнинг когнитив-дискурсив хусусиятлари ҳақида сўз юритилади. Автор мақолада тадқиқ қилинаётган муаммо бўйича айрим мулоҳазаларини бериб ўтган ва бу фикрларга кўра инсон фикри новербал код сифатида эътироф этилган тафаккур тили воситасида амалга ошишидан дарак берса ҳам, ушбу новербал код ёки концептнинг қай тарзда ва қайси лисоний шакл воситасида вербаллашиши муаммоли эканидан далолат беради. Чунончи, ушбу мулоҳазалар инсон фикрини вербаллаштирувчи асос сифатида эътироф этиладиган ―ботиний структура‖ ёки ―туб структура‖ вазифасини лексик номинатив бирликлар бажаришидан далолат беради.