TA’lIM JARAYONIDA IJODIY LOYIHALASH MASALALARINI TATBIQ QILISH ORQALI TALABALARNING FAZOVIY TASAVVURINI OSHIRISH (chizmachilik fani misolida) - Esbog’anova, B.; Xalimov, M. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Maqolada chizmachilik va geometriya fanlari bir-biri bilan chambarchas bog’langanligi, oldin talabalar geometriya fanini puxta o’zlashtirib olishlari so’ngra chizmachilik fanini yuqori saviyada o’zlashtirishlariga imkon tug’ilishi mumkinligi tushuntirllishi lozimligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.