АДАБИЁТ ЎҚИТИШНИНГ УЗВИЙЛИК ВА УЗЛУКСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ – ЎҚУВЧИ КОМПЕТЕНЦИЯЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ОМИЛИ - Файзуллаева, Г.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Мақолада ўқувчи шахсини такомиллаштиришда адабий таълимнинг роли, адабиёт ўқитишда узвийлик ҳамда узлуксизлик тамойилига амал қилиш орқали машғулотларни ташкил этишнинг шарт-шароитлари ёритилган. Шунингдек, ўқувчиларда таянч ва умумпредмет, предмет каби компетенцияларни шакллантиришга адабий таълимнинг сифат ва самарадорлигини ошириш орқали эришиш мумкинлиги асосланилган.