OLIY TA’LIM O’QUV JARAYONIGA INNOVATSION TA’LIM TEXNOLOGIYALARINI QO’LLASH - TA’LIMDA SIFAT SAMARADORLIGIGA ERISHISHNING ASOSIY VOSITASI - Kamolov, I.R.; Kanatbayev, S.S.; Sayfullayeva, G.I. (FAN va JAMIYAT, 2017)
Respublikamizning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi va ravnaqi bugungi kunda Oliy ta’lim tizimida tashkil etiladigan ta’lim-tarbiya jarayoni samaradorligi mazkur jarayonga innovatsion texnologiyalarni joriy etish darajasiga bog’liq. Oliy ta’lim muassasalari o’quv jarayoniga innovatsion ta’lim texnologiyalarini joriy etish professor-o’qituvchidan metodik tayyorgarlik, innovatsion pedagogik faoliyatga moslik zaruratini keltirib chiqaradi. Bugungi kunda Oliy ta’lim muassasalari o’quv jarayoniga innovatsion ta’lim texnologiyalarni joriy etish zamon talabidir. Ilmiy maqolaning asosiy maqsadi sifatida ”Oliy ta’lim muassasasi o’quv jarayonlariga innovatsion ta’lim texnologiyalarini joriy etishning samarali yo’llarini yoritish va tegishli metodik tavsiyalarni ishlab chiqish” ko’zda tutilgan va maqsadga erishilgan.