«КОДЕКС КУМАНИКУС» ВА БОШҚА ТУРКИЙ ҚЎЛЁЗМАЛАР ТИЛИ - Жафаров, Б.С. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мазкур мақолада туркий халқлардан бири бўлмиш қуманларнинг нодир қўлёзмаси ―Кодекс Куманикус‖ даги форсий сўзлар транслитерациясининг ўзига хос жиҳатлари ва мазкур қўлёзма бўйича амалга оширилиши режалаштирилаётган тадқиқотлар тўғрисида фикр юритилган.