ГАПНИНГ ТАШҚИ ҚУРИЛМАСИ ХАҚИДА АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Хабипова, Р. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада гапнинг ташқи қурилмаси деганда гап таркибида иштирок этган синтактик бирликларнинг ўзаро синтактик алоқаларини аниқлаб, уларнинг дифференциал синтактик белгиларини, яъни компонент таркибини ва уларнинг морфологик хусусиятларини аниқлаш жараёнлари ҳақида сўз этилган. Биргина гапнинг ташқи қурилмаси ҳақида тилшуносларнинг уларга нисбатан турлича ёндашувларини қисман бўлсада эътироф этдик.