АҲМАД ДОНИШ САЁҲАТНОМАЛАРИНИНГ ЖАНРИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Юнусзода, З.Ю. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада Аҳмад Дониш ижодида саёҳатноманинг маърифатпарварлик, ватанпарварлик, ўзликни англаш ғояларини акс эттирувчи жанрга айланиши ҳамда унинг бадиий ва воқеий турларининг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинади.