"ОРЗИГУЛ" ДОСТОНИ МАТНИНИНГ ФОНЕТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Хаджимусаева, Н.Н. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада “Орзигул” достони матнининг фонетик хусусиятлари ёритилган. Унда товуш тушиши, алмашиши, ўзгариши, шева хусусиятлари достон асосида асосланган. Достоннинг бу хусусиятлари адабий меъёр билан қиёсланган.