ШЕЪРИЯТДАН ДРАМАТУРГИЯГА - Қурамбоева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Ушбу мақолада Г.Матёқубованинг драматургия жанридаги икки асари – “Қаторда норинг бўлса” шеърий драмаси ва “Гулойим” операси учун ёзган либреттоси ҳақида сўз юритилади. Асарларнинг ғоявий-бадиий хусусиятлари, образлар туркуми таҳлил қилинади.