БАДИИЙ ОБРАЗ ТАЛҚИНИДАГИ ЎЗИГА ХОСЛИК - Дильманов, И.О.; Абдиганиев, Н.; Оралбаева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада, “Қирқ қиз” эпосининг ўзбек тилига таржимаси мисолида, бадиий таржиманинг айим назарий ва амалий масалалари кўриб чиқилади. Жумладан, таржима жараёнида муҳим аҳамият касб этувчи, эпос бош қаҳрамони талқинидаги таржимон маҳорати баён қилинади. Эпоснинг ўзбек тилига таржимаси таҳлил қилинади ва умумлаштирилади.