МАТЕМАТИКА ДАРСЛАРИНИНГ ТУРЛАРИ, ТУЗИЛИШИ ВА УНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИ - Баракаев, М.; Исмоилов, С.; Джумабаев, Н. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Мақолада, математика дарсларининг турлари, тузилиши ва уни ўқитиш методикаси берилган бўлиб, унда дарснинг мантиқий тузилиши илмий асосида таҳлил этилган, умумий ўрта ва ўрта махсус таълим муассасаларида «Математика» фанини ўқитишда асосан дарснинг қандай турларидан кенг фойдаланиш лозимлиги кўрсатиб берилган, «Математика» фани бўйича дарсларда янги мавзу мазмунини тушунтириш методикаси кўрсатиб берилган.