ARAL REGIONINDA EKOLOGIYALIQ QA`WIPSIZLIKTIN` ALDIN ALIWDIN` TIYKARLARI - Jumamuratov, A.; Jumamuratova, B.A. (FAN va JAMIYAT, 2016)
Maqolada Orolbo‘yi ekologik inqirozi oqibatlari yoritilgan. Unda Orol ofatchiligining xalq xo‘jaligiga etkazgan zararlari natijalari bayon qilinadi. Maqola muallifi Orol fojiasi oqibatlarini bartaraf qilish yo‘nalishlari bo‘yicha oz qarashlarini taklif qiladi.