Бадиий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси (FAN va JAMIYAT, 2018)
Муаллиф ўз мақоласида расм чизишни ўқитишда самарали усуллардан бири сифатида композицион яхлитликни аниқ мисоллар билан таҳлил қилган. Таҳлил жараёнида В.А.Фаворскийнинг келтирган усуллари таърифланади. Ваҳоланки, бади- ий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси катта аҳамиятга эга эканлиги тасдиқланади.