TALABALAR O‘Z-O‘ZINI RIVOJLANTIRIShNING SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI ADAPTIV PEDAGOGIK TIZIMI - Kudenov, Temurbek Maxsetbaevich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada talabalar o‘z-o‘zini rivojlantirishning sun’iy intellekt asosidagi adaptiv pedagogik tizimining nazariy-pedagogik asoslari yoritilgan. Adaptiv pedagogik tizimning mohiyati, tarkibiy komponentlari, funksiyalari hamda shaxsiylashtirilgan raqamli ta’lim muhitidagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim analitikasi, individual ta’lim trayektoriyasini loyihalash, pedagogik qarorlarni qo‘llab-quvvatlash va talabalarning o‘z-o‘zini rivojlantirish kompetensiyasini shakllantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.