BOShLANGʻICh TA’LIM OʻQISh SAVODXONLIGI DARSLARIDA MASAL MATNI USTIDA IShLASh METODIKASI - Gʻulomova, Xolida (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada boshlangʻich ta’lim oʻqish savodxonligi darslarida masal matni ustida ishlashning metodikasi koʻrib chiqiladi. Masal janrining tarbiyaviy ahamiyati, oʻquvchilarga axloqiy tushunchalarni singdirish yoʻllari va ifodali oʻqishni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda oʻzbek adabiyotidagi masallar asosida amaliy tavsiyalar beriladi.