UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA BIOLOGIYADAN AMALIY MAShG‘ULOTLAR SAMARADORLIGINI OShIRIShDA TOPShIRIQLAR DAFTARI (WORKBOOK)DAN FOYDALANISh TEXNOLOGIYASI - Eshmuratov, Raxat Artiqbaevich; Tajimuratova, Shahnoza Azat qizi (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada umumta’lim maktablarida biologiyadan amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishda topshiriqlar daftaridan (workbook) foydalanishning pedagogik-texnologik jihatlari yoritilgan. Maqolada workbookning amaliy mashg‘ulotlardagi o‘rni, uning tuzilishi, didaktik imkoniyatlari, loyihalash va qo‘llash texnologiyasi, shuningdek, raqamli texnologiyalar bilan integratsiyalashuvi tahlil qilingan. Xalqaro va mahalliy tadqiqotlar asosida topshiriqlar daftaridan foydalanish o‘quvchilarning kognitiv, affektiv va psixomotor kompetensiyalariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asoslangan. Maqola biologiya o‘qituvchilari, metodistlar va ta’lim texnologlari uchun amaliy ahamiyatga ega.