KO‘RISh QOBILIYATI ZAIFLAShGAN BOLALAR NUTQINI LEKSIK JIHATDAN RIVOJLANTIRISh BO‘YIChA KORREKSION-LOGOPEDIK IShLAR - Turdimuratov, Islаm Toremuratovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada ko‘rish qobiliyati buzilgan va nutqi to‘liq rivojlanmagan maktabgacha yoshdagi bolalar bilan olib boriladigan korreksion logopedik ishlarning nazariy-uslubiy asoslari asoslab berilgan. Nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar uchun o‘yin faoliyatini o‘quv o‘yin shakliga o‘tkazish zarurligi asoslangan, til tashkil etilishining ikki darajasi – sintagmatik (nutqni amaliy o‘zlashtirish) va paradigmatik (til tizimlaridan ongli foydalanish) ajratib ko‘rsatilgan hamda ularning izchil o‘zlashtirilishi ko‘rsatilgan.