СУРХАНДӘРЬЯ ҚАРАҚАЛПАҚЛАРЫ ТИЛИНДЕ ДАЎЫСЛЫ СЕСЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Прекеева, Амангүл (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада Сурхондарё вилояти қорақалпоклари нутқидаги унли товушлар қорақалпоқ адабий тили билан қиёсий ўрганилиб, уларнинг қулланилиш хусусиятлари таҳлил қилинган.
Keywords: туркий тиллар; қорақалпок адабий тили; Сурхондарё вилояти қорақалпоқлари нутқи; қипчоқ шеваси; унли товушлар; сингормонизм қонуни; дифтонг; глобал муаммо