QARAQALPAQSTAN AYMAǴÍNDA TOPÍRAQ QATLAMLARÍNÍŃ TÁBIYIY STRUKTURASÍNÍŃ ÓZGERIWINE ANTROPOGEN FAKTORLARDÍŃ TÁSIRI - Nurlanov, Abdijan Saǵındikovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqalada regiondaǵı suwǵarmalı diyqanshılıqtıń meliorativlik jumısları, sanaat, turmıslıq shıǵındılar hám Aral teńizi krizisi nátiyjesinde topıraq qatlamında júzege kelgen texnogen ózgerisler haqqında bayan etilgen. Texno-gorizontlardıń topıraqtıń biologiyalıq aktivligi hám ekologiyalıq turaqlılıǵına tásiri bahalanadı.