TOShKENT IQTISODIY RAYONIDAGI ERKIN IQTISODIY ZONALAR JOYLAShUVINING IQTISODIY-GEOGRAFIK XUSUSIYATLARI - Amanov, Allabergan Kutlimuratovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada Toshkent iqtisodiy rayonidagi erkin iqtisodiy zona(keyingi o‘rinlarda EIZ)lari shakllanishi va ularning mintaqa bo‘ylab joylashuvining iqtisodiy-geografik xususiyatlari haqida fikr yuritiladi. Mintaqadagi EIZ joylashuvidagi iqtisodiy-geografik xususiyatlarni ochib berishda iqtisodiy geografik tahlil, kartografik, statistik ma’lumotlar bilan ishlash kabi bir qator tadqiqot usullaridan foydalanildi. Ilmiy tahlillar natijasida mavzuga doir taklif tavsiyalar berib o‘tildi.