CARDIOAI-DSS DASTURIY TIZIMIDA YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARI XAVFINI SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA BAHOLASh - Saytov, Kamiljan Begdullaevich; Bekniyazova, Nurjamal Danaevna; Xudaynazarova, Malika Orinbaevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada yurak-qon tomir kasalliklari xavfini baholashga mo‘ljallangan CardioAI-DSS dasturiy tizimi bayon qilinadi. Tizim klinik ma’lumotlar, Cardiovascular Disease datasetlari va ECG signallarini tahlil qilish uchun klassik mashinali o‘qitish hamda CNN modellaridan foydalanadi. Natijalar Accuracy, Precision, Recall, F1-score, AUC, confusion matrix va SHAP izohi orqali baholandi. Dastur shifokor tashxisini almashtirmaydi, balki dastlabki riskni baholashda yordamchi vosita sifatida qaraladi.