«ҚЎНҒИРОТ СОДА ЗАВОДИ» MЧЖ ҚKдa KAЛЦИЛАНГАН СОДА ИШЛАБ ЧИҚАРИШ ЧИҚИНДИСИ ДИСТИЛЛЕР СУЎИҚЛИГИНИ БУҒЛАНТИРИШ - Реймов, Каржаубай Даулетбаевич; Эркаев, Актам Улашевич; Реймов, Ахмед Мамбеткаримович; Кучаров, Бахрам Хайриевич (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
"Қўнғирот сода заводи" МЧЖ томонидан ушбу ишлаб чиқаришнинг иккиламчи энергия ресурсларидан фойдаланган ҳолда дистиллер суюқлигини қайта ишлашнинг комплекс технологияси ишлаб чиқилган бўлиб, чиқинди дистиллер суюқлиги мавжуд эмас ёки унинг миқдори минималлаштирилган, ишлаб чиқаришни сув билан таъминлаш муаммоси ҳал қилинган.
Keywords: ресурсларни қайта ишлаш; босимни пасайтириш; бўғлатиш жараёни; суспензияни фильтрлаш; таркибга эришиш