OLIY TA’LIM TALABALARI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARIDA KASBIY O‘ZLIKNI ANGLASh MASALASI - Yadgarova, Ozoda Ibragimovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari, xususan, bo‘lajak chet tili mutaxassislarida kasbiy identiklik (o‘zlikni anglash) shakllanishi masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida filolog talabalarning psixologik bilimlariga bo‘lgan munosabati va kasbiy motivatsiyasidagi o‘ziga xosliklar empirik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Olingan natijalar asosida talabalarda professional “Men-konsepsiyasi”ni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.