QIZLARNI JAMIYATDAGI IJTIMOIY FAOLLIGINI PSIXOLOGIK FENOMEN SIFATIDA TADQIQ ETIShNING ILMIY TALQINI - Sodiqova, Gulbarno Odiljon qizi (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada, qizlarning jamiyatdagi ijtimoiy faolligi psixologik fenomen sifatida tahlil qilinadi. Ijtimoiy faollikning motivatsion, kognitiv, emotsional va xulq-atvor komponentlari, shuningdek, shaxsiy va ijtimoiy omillarning ta’siri yoritiladi. Qizlarning ijtimoiy faolligi ularning kommunikativ qobiliyatlari, empatiya, mas’uliyat va ijtimoiy moslashuvchanlik kabi psixologik xususiyatlari bilan bog‘liq holda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda gender rollari, ijtimoiy muhit va ta’lim tizimining ta’siri ham alohida ahamiyat kasb etadi. Natijada qizlarning ijtimoiy faolligi jamiyatning barqaror rivojlanishiga xizmat qiluvchi muhim omil sifatida asoslanadi.