ҲАЁТБАРДОШЛИК ПСИХОЛОГ-ТАЛАБАЛАРДА НИЗОЛИ ВАЗИЯТЛАРДА КОНСТРУКТИВ ХУЛҚ-АТВОР УЧУН РЕСУРС СИФАТИДА - Нурымбетова, Элмира Жумамуратовна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада психология талабалари орасида низоли вазиятлардаги хулқ-атвор ва ҳаётбардошлик хусусиятлари кўриб чиқилган. Жалб этилганлик, назорат, таваккални қабул қилиш ҳамда низоларни ҳал этиш стратегиялари таҳлил қилинган. Олинган натижалар бўлажак психологларнинг касбий шаклланишида шахсий ресурсларни ривожлантириш муҳимлигини кўрсатади.
Keywords: ҳаётбардошлик; низоли вазиятлардаги хулқ-атвор; жалб этилганлик; назорат; таваккални қабул қилиш; психология талабалари; касбий тайёргарлик