MEXANIKA BO‘LIMINI O‘QITIShNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI VA TURLI KASBLARDA TUTGAN O‘RNI - Kadirimbetova, Gulmira Rambergenovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Mexanika – fizikaning asosiy bo‘limlaridan bo‘lib, materiyaning harakati, kuch va harakat o‘rtasidagi bog‘liqlik, jismlarning o‘zaro ta’siri, ularning muvozanat va harakat qonuniyatlarini o‘rganadi. Mexanika bugungi zamonaviy jamiyatda, sohalarda va hayotda juda katta ahamiyat kasb etadi. Uni o‘qitish usullari va o‘ziga xosliklari zamonaviy metodikalarda chuqur o‘rganilmoqda. Mexanikaning asosiy bo‘limlari klassik mexanika, statika, dinamika, kinematika va boshqa turli qismlardan iboratdir. Ushbu bo‘limlardan olinadigan bilimlarning hayotiy ahamiyati juda yuqoridir.