INKLYUZIV TA’LIM ShAROITIDA KORREKSION PEDAGOGIKANING AHAMIYATI - Kurbanbaeva, Dilaram Muxamovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ushbu tadqiqot inklyuziv ta’limda korreksion pedagogikaning rolini o‘rganishga qaratilgan. Inklyuziv ta’lim har bir bolaning ta’lim olish huquqini, individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’minlaydi. Korreksion pedagogika esa akademik natijalarni oshirish, ijtimoiy integratsiyani rag‘batlantirish va shaxsiy rivojlanishni qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiladi.