BO‘LAJAK TARBIYAChILARNING KOGNITIV QOBILYATLARINI RIVOJLANTIRIShDA KASBIY KOMPETENTLIGINI ShAKLLANTIRISh - Bazarbayeva, Ayjamal Kdirbaevna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada xalqaro miqyosda bo‘lajak mutaxassislarni zamonaviy ta’limni amalga oshirish bo‘yicha dunyoning yetakchi oliy ta’lim muassasalari va ilmiy markazlari tomonidan olib borilayotgan tadqiqotlarda bo‘lajak tarbiyachilarning kognitiv qobilyatlarini rivojlantirishda kasbiy kompetentligini shakllantirish mezonlari, xalqaro ta’lim standartlari talablarining joriy qilinishiga alohida ahamiyat qaratilganligi haqida soʻz etiladi.