BO‘LAJAK O‘QITUVChILARDA KREATIV YONDAShUVLAR ASOSIDA MA’NAVIY QADRIYATLARNI ShAKLLANTIRISh - Arziev, Shınabat Abdiraxmanovich (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda kreativ yondashuvlar asosida ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilingan. Unda pedagogik ta’lim jarayonida kreativ kompetentlikni rivojlantirish, qadriyatli yondashuvni takomillashtirish hamda ma’naviy-ma’rifiy faoliyatni innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida tashkil etish masalalari yoritilgan. Shuningdek, sharq mutafakkirlarining pedagogik merosi va zamonaviy interaktiv metodlar orqali talabalarda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan. Maqolada kreativ yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni bo‘lajak o‘qituvchilarning ma’naviy barkamolligi, mustaqil fikrlashi va kasbiy kompetentligini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.