TA’LIM JARAYONIDA NOVERBAL VOSITALARNI INTEGRATSIYALAShNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Allanazarova, Feruza Karimberdievna; Xojanazarova, Guljan Bahadirovna (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Maqolada ta’lim jarayonida noverbal vositalarni integratsiya qilish nazariyasi ham tahlil qilindi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, verbal va noverbal elementlarni uyg‘unlashtirish o‘quvchilarning axborotni tushunish darajasini oshiradi, interaktiv faoliyatni rivojlantiradi va pedagogik maqsadlarga erishishda muhim vosita hisoblanadi. Noverbal vositalarni dars jarayoniga samarali integratsiya qilish uchun o‘qituvchi ko‘z bilan muloqot, imo-ishora, pantomima va proxemik elementlarni maqsadli va tizimli tarzda qo‘llashi lozim.