Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВТЫҢ «КӨЗДИҢ ҚАРАШЫҒЫ» РОМАНЫНДА ТУБАЛАЎШЫЛЫҚ ДӘЎИРИ ҲАҚЫЙҚАТЛЫҒЫН СӘЎЛЕЛЕНДИРИЎДЕ ЖАБЫҚ КЕҢИСЛИКТИҢ ОРНЫ - Сагидуллаева, Жамила Нурыллаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Ушбу мақолада “турғунлик даври” ҳақиқатини акс эттиришда ижтимоий хронотопнинг ўрни Т.Қайипбергеновнинг “Кўзнинг қорачиғи” романи мисолида ўрганилган. Унда давр колоритини берувчи совхоз, ферма, гараж, кабинет, уй, хона, қабристон каби ёпиқ макон турларининг ижтимоий хронотопни тузишдаги бадиий-эстетик вазифаси таҳлил қилинган.
Keywords: ижтимоий хронотоп; ёпиқ макон; “турғунлик даври”; руҳий коллизия