ТИББИЙ ТЕРМИНЛАРНИНГ СЎЗ ЯСАЛИШИНИНГ ҚИЁСИЙ ТАВСИФИ - Халмуратов, Тажетдин Жумашевич; Турганбаева, Абадан Сарсенбаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада рус ва қорақалпоқ тилларидаги тиббий терминларнинг сўз ясалиш хусусиятлари таҳлил қилинади. Термин ҳосил қилишнинг умумий ва ўзига хос моделлари аниқланади. Тадқиқот натижаларига кўра, рус тилида аффиксация ва қўшма ясаш етакчи, қорақалпоқ тилида эса ўзлашма, калкалаш ва грамматик мослашув муҳим ўрин тутади. Натижалар терминология, тилшунослик ва таржима амалиётида қўлланиши мумкин.
Keywords: тиббий терминология; сўз ясалиши; термин; рус тили; қорақалпоқ тили; ўзлашма; калкалаш