МАКТАБДА РУС ТИЛИНИ ЎҚИТИШДА САМАРАЛИ ИННОВАЦИОН ТЕХНОЛОГИЯЛАР - Елмуратова, Саёра Абдуллаевна; Кенесбаева, Умида Жалгасбаевна (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада мактабда рус тилини ўқитиш амалиётига самарали инноватсион технологияларни жорий этиш муаммоси кўриб чиқилади. Тадқиқотнинг мақсади умумий ўрта таълим мактабларида рус тили дарсларида рақамли, лойиҳавий ва коммуникатив йўналтирилган технологияларни қўллаш самарадорлигини белгиловчи педагогик шарт-шароитлар ва методик механизмларни аниқлашдан иборат. Ишнинг методологик асосини тизимли-фаолиятли ва компетенсиявий ёндашув тамойиллари ташкил этади. Педагогнинг инноватсион фаолиятини тизимли методик қўллаб-қувватлаш зарурлиги тўғрисида хулосага келинди.
Keywords: инновацион технологиялар; рус тили; мактаб таълими; коммуникатив компетенция; таълимни рақамлаштириш; лойиҳавий таълим; ўқитиш методикаси