ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДАГИ ИҚТИСОДИЙ ИСЛОҲОТЛАР ТАРИХИДАН (2000-2021-ЙИЛЛАР) - Сарибаев, Азиз Ктайбекович; Жиенбаева, Бийбимарям Жалгасбай қизи (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада 2000-2021 йилларда Қорақалпоғистон Республикасида иқтисодий ислоҳотларнинг асосий босқичлари ва йўналишлари кўриб чиқилган. Иқтисодиётни либераллаштириш ва модернизация қилиш жараёнларига, саноат ва қишлоқ хўжалигида туб таркибий ўзгаришларни амалга оширишга, шунингдек, кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни қўллаб-қувватлаш давлат сиёсатига алоҳида эътибор қаратилмоқда.
Keywords: Қорақалпоғистон; иқтисодий ислоҳотлар; эркинлаштириш; модернизация; кичик бизнес; хусусий тадбиркорлик; таркибий ўзгаришлар; инвестициялар; минтақавий иқтисодиёт; ижтимоий-иқтисодий ривожланиш