БОЗОР ИҚТИСОДИЁТИГА ЎТИШ ДАВРИДА ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДАГИ ИҚТИСОДИЙ ИСЛОҲОТЛАР - Сарибаев, Азиз Ктайбекович; Жиенбаева, Бийбимарям Жалгасбай қизи (SCIENCE and SOCIETY, 2026)
Мақолада 1991-2000 йилларда Қорақалпоғистонда бозор иқтисодиётига ўтиш даврида амалга оширилган иқтисодий ислоҳотларнинг ўзига хос хусусиятлари кўриб чиқилади. Бозор муносабатларини шакллантириш, давлат мулкини хусусийлаштириш, иқтисодиёт секторини ислоҳ қилиш, тадбиркорлик ва кичик бизнесни ривожлантириш ҳамда минтақа иқтисодиётидаги таркибий ўзгаришлар билан боғлиқ ўзгаришларнинг асосий йўналишлари таҳлил қилинади.
Keywords: Қорақалпоғистон; ижтимоий-иқтисодий аҳвол; бозор ислоҳотлари; иқтисодий ўзгаришлар; хусусийлаштириш; иқтисодиётни структуравий қайта қуриш; бозор муносабатлари; тадбиркорлик; кичик бизнес; иқтисодий сиёсат